NegenPlus

Bij ons sta jij centraal

Vraag taxatie Aan

Taxatierapport woning

Meestal heeft u een taxatierapport van uw woning nodig als u een woning koopt en/of een hypotheek afsluit. U heeft dan een gevalideerd taxatierapport nodig. In sommige gevallen heeft u geen gevalideerde taxatie nodig. 

Wanneer gevalideerde taxatie?

Als u een hypotheek afsluit of aanpast, moet u een gevalideerd taxatierapport aanleveren. Een validatie is niets anders dan een controle door een onafhankelijk instituut. Op deze manier weet uw geldverstrekker zeker dat uw taxatierapport aan alle richtlijnen voldoet en is opgesteld door een onafhankelijke taxateur. 

In sommige situaties hoeft u geen gevalideerd taxatierapport te overhandigen. Hierbij kunt u denken aan het inschatten van de verkoopprijs van uw woning of het verdelen van bezittingen. Wij raden u aan om voor de aanvraag van een taxatierapport advies in te winnen over het type taxatierapport. Wij kunnen u hierbij ook van dienst zijn.

De inhoud van het taxatierapport

Het taxatierapport bestaat uit meerdere onderdelen die samen de woningwaarde bepalen, informatie uit het kadaster en een uittreksel van de kadastrale kaart. De woningwaarde wordt onder andere bepaald door:

Taxatierapport aanvragen